T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Akçakale Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yabancı Dil Muafiyetinin e-Okul Sistemine İşlenmesi

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği 24. maddesinin Ç bendi(sayfa 6) gereğince  "İşitme yetersizliği, zihinsel yetersizliği veya otizmi olan öğrenciler, her tür ve kademede velinin yazılı talebi ve BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda yabancı dil dersinden muaf tutulabilirler. Bu öğrenciler merkezi sistem sınavlarında, yabancı dil dersi sınavından muaf tutulurlar. Öğrencilerin yabancı dil dersinden muaf olma durumu okul yönetimi tarafından e-Okul istemine işlenir."

Bu yabancı dil muafiyeti e-Okul sisteminde aşağıdaki şekilde işlenir:

Mebbis        >      e-Okul       >        Kurum İşlemleri        >        Not İşlemleri        >       Ders Notu Girişi       >       Sınıf, Ders, Sınavlar ve Sözlülerin          Seçimi       >       Öğrencinin Seçilmesi     >     Muafiyet Kutucuğunun İşaretlenmesi.

İşlem Tamamlandıktan sonra öğrencinin adı ve soyadının bulunduğu satırın en sağındaki turuncu kutuya basılır ve öğrencinin tüm derslerinin not tablosu açılır. Bu tabloda öğrencinin yabancı dil dersinin karşısında MUAF yazıyorsa işlem tamamlanmıştır.

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği: https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_06/24163215_ozel_eYitim_yonetmeliYi_son_hali.pdf 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2023 - Güncelleme: 18.01.2023 11:32 - Görüntülenme: 408
  Beğen | 7  kişi beğendi